logo-samandehi diversity and vitality of the company the master plan principles for the headquarters are based on the concepts of connectivity

معماری و شهر سازی

Alibaba Headquarters / Hassell The Alibaba Headquarters in Hangzhou establishes new international workplace standards in China,providing 150,000 square metres of flexible open plan office space within a campus style layout. Alibaba is China’s leading e commerce company and operates the world’s largest online marketplaces for both inter,000 Alibaba employees and has been designed to reflect the interconnection,diversity and vitality of the company The master plan principles for the Headquarters are…

banner
جستجوگر پیشرفته



     

The Alibaba Headquarters in Hangzhou establishes new international workplace standards in China, providing 150,000 square metres of flexible open plan office space within a campus style layout. Alibaba is China’s leading e-commerce company and operates the world’s largest online marketplaces for both international and domestic China trade. The dynamic campus accommodates approximately 9,000 Alibaba employees and has been designed to reflect the interconnection, diversity and vitality of the company
     

The master plan principles for the Headquarters are based on the concepts of connectivity, clarity and community – concepts that are also vital to Alibaba’s e-commerce business. These principles guided all design decisions from the single workstation to the greater workplace community

     

Developed collaboratively by a multidisciplinary team including HASSELL architects, interior designers and landscape architects, the campus is arranged around a central open space or ‘common’ surrounded by a cluster of buildings or ‘neighbourhoods’ that vary in height from four to seven storeys

     

The built form and the designed ‘spaces between places’ are integrated so that each defines the other. The grand central space is complemented by a series of more intimate gardens that nurture the individual within the larger corporate community. The humanised scale of the built form and the long, narrow floorplates help to create a strong sense of place at a legible scale, and establish physical connection throughout the campus. Visual permeability – or the ability to see into and across the major courtyards into other parts of the complex – is also key to achieving the sense of community and connectivity

     

     

     

     

     

     



:: امتیاز: نتیجه : 0 امتیاز توسط 0 نفر مجموع امتیاز : 0

:: بازدید : 358
:: ارسال شده در: آرشیو کل , معماری و شهر سازی ,

نویسنده
نویسنده : ali tavakkoli
تاریخ : [پنجشنبه 12 آذر 1394 ] [ 9:55]
تاریخ
آخرین مطالب ارسالی
Rozblog.com رز بلاگ - متفاوت ترين سرويس سایت ساز
user
progress عضو شويد

نام کاربری :
رمز عبور :

progress فراموشی رمز عبور؟

progress عضویت سریع
نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی : * کد امنیتیبارگزاری مجدد
آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب کل مطالب : 928
کل نظرات کل نظرات : 6
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین افراد آنلاین : 3
تعداد اعضا تعداد اعضا : 47

کاربران آنلاین کاربران آنلاین

آمار بازدید آمار بازدید
بازدید امروز بازدید امروز : 103
باردید دیروز باردید دیروز : 336
ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 0
ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 9
بازدید هفته بازدید هفته : 1,421
بازدید ماه بازدید ماه : 4,952
بازدید سال بازدید سال : 138,416
بازدید کلی بازدید کلی : 529,429

اطلاعات شما اطلاعات شما
آِ ی پیآِ ی پی : 3.238.107.166
مرورگر مرورگر :
سیستم عامل سیستم عامل :
RSS

Powered By
Rozblog.Com
Translate : RojPix.ir